Bue Logo Til forsiden

Innovision A/S

rumteknologi.jpg

Firmaet blev oprettet i 1985 og arbejder inden for rumfartsområdet med at producere og markedsføre medioteknisk udstyr.


Kondicykler i rummet
Innovision A/S har leveret 16 kondicykler til NASA, der er standardudstyr på alle de amerikanske rumfærger. Kondicyklerne blev brugt af samtlige astronauter, som fløj på rumfærgen, for at holde kroppen ved lige i den vægtløse tilstand. De danske kondicykler har tillige fløjet på den russiske rumstation Mir, og nye modeller er under forberedelse til Den Internationale Rumstation.

Lungernes funktion
Endvidere har Innovision A/S udviklet og bygget måleudstyr til undersøgelse af lungernes funktion. Firmaet byggede først en version baseret på et massespektrometer som fløj på den tyske D-2 mission (på en af de amerikanske rumfærger) i 1993. Dette udstyr blev senere markedsført i en kommerciel udgave.

Udstyr til Mir
Efterfølgende blev en ny type udstyr udviklet til den russiske rumstation Mir baseret på et fotoakustiske princip. Det fløj på Mir i 1995-96, hvor blandt andet den europæiske astronaut, Thomas Reiter, brugte det under sit 179 dages ophold. Også dette er udviklet i en kommerciel udgave som bruges bl.a. af Team Danmarks testcentre. Mir var en sovjetisk rumstation opsendt i 1986, der blev overtaget af Rusland i 1991. Rusland valgte at gå med i Den Internationale Rumstation og Mir styrtede planmæssigt ned i Stillehavet i 2001. 

Tredie generation
Tredje generation af udstyret blev udviklet til flyvning på en rumfærgemission i år 2000-10 og bliver nu brugt i det europæiske
Columbus laboratorium på Den Internationale Rumstation.

www.innovision.dk

Innovision A/S