Naturvejledning

Deltag på en offentlig tur

Del siden:

Hver måned tilbyder Økolariet guidede ture ud i Vejles smukke natur. Turene er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Her er en liste over de naturvejlederarrangementer, som Økolariet tilbyder i år. Der kan komme enkelte tilføjelser i løbet af sæsonen. God fornøjelse med turene!

 

Frederikshåb Plantage og Syvårssøerne
Søndag d. 18. november 2018, kl. 14.00-16.00

Frederikshåb Plantage er en af vores største plantager i Vejle Kommune. Plantagen er i sin tid plantet for at få bugt med voldsom sandflugt i området, og den dag i dag er der spor i plantagen, der fortæller om områdets dramatiske fortid. Det enestående naturområde Syvårssøerne, der ligger midt i plantagen er et levn af det sandflugtshærgede landskab, der herskede på egnen i 1600-tallet. Tag med naturvejleder Finn Lillethorup på en tur ind i plantagen og oplev klitlandskabet ved Syvårssøerne. På turen møder vi også historiske spor både fra Englandskrigene og Anden Verdenskrig.

Mødested: Den store rasteplads ved Randbøl Hede på Bøgvadvej umiddelbart vest for Frederikshåb, 7183 Randbøldal.

Turleder: Naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet; tlf.: 21782103, e-mail: finli@vejle.dk.

Arrangør: Økolariet, Vejle Kommune.

 

Kommunal skov til både afslapning og aktivitet, natur og skovbrug - Sønderskoven
Torsdag d. 22. november 2018, kl. 15.00-17.00

Vejle Kommunes skove skal på én gang bruges til mange forskellige formål, og der er lidt af en udfordring at drive og tilrettelægge skovene, så man kan tilgodese de mange forskellige interesser der er. De bynære skove er populære som udflugtsmål både til den stille skovtur og til mange former for sports- og friluftaktiviteter. Skovene er hjemsted for mange planter og dyr og samtidig skal skovene drives som en forretning, hvor skovbruget skal finansiere en stor del af driftsomkostningerne.
Tag med på en tur gennem Sønderskoven sammen med nogle af de folk fra Vejle Kommune, som står for den daglige drift og for planlægningen af de kommunale skove. På turen vil forstkandidat Lars-Bo Lykke Christensen og biolog Karsten Dollerup Møller sammen med naturvejleder Finn Lillethorup fortælle om Sønderskoven og de mange ting, der er i spil, når skoven skal passes og tilrettelægges til gavn for kommunens borgere.
Som et særligt tilbud til tur-deltagerne slutter vi den guidede tur af med at besøge en granbevoksning, hvor der skal tyndes ud og fældes nogle træer, og hvor publikum derfor kan få mulighed for at tage nogle gran-grene med hjem til julepynt.

Mødested: P-pladsen ved Søndermarkshallen, Søndermarksvej 119, 7100 Vejle.

Turleder: Naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet; tlf.: 21782103, e-mail: finli@vejle.dk.

Arrangør: Økolariet, Vejle Kommune.

 

Vintertur i Munkebjerg Skov
Søndag d. 16. december 2018, kl. 13.30-15.30

Munkebjerg skovens mange bøgetræer har for længst smidt bladene og står nu og venter på næste forår. Men skoven har alligevel sin charme at byde på også her i vintertiden. Tag med naturvejleder Finn Lillethorup på en tur gennem Munkebjerg Skov for at se på, hvordan skoven tager sig ud her ved vintertid. Turen går op og ned gennem det bakkede landskab, hvor vi blandt andet skal helt ned til Ibækken, hvor havørrederne gyder her tidligt i vinterperioden.

Mødested: P-plads ved Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle.

Turleder: Naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet; tlf.: 21782103, e-mail: finli@vejle.dk.

Arrangør: Økolariet, Vejle Kommune.

 

Deltag på en offentlige tur

Ta' med på tur, men lad hunden blive hjemme...

På Økolariets offentlige ture med naturvejleder vil jeg gerne have, at du ikke tager hunden med.

Der er ikke nogen tvivl om, at det er rigtig hyggeligt at have hunden med på ture i naturen, men når det gælder naturvejlederarrangementer, hvor der kommer mange forskellige gæster, så kan det skabe nogle problemer, når der er hunde med.

Derfor vil vi jeg gerne have, at du lader hunden blive hjemme, når du tager med på tur.

Jeg håber, at du har lyst til og mulighed for at deltage - også uden hunden.

Finn Lillethorup
naturvejleder 

Deltag på en offentlige tur

til top