Bue Logo Til forsiden
Nat v6.jpg

Guidede ture i Vejles natur

Økolariet tilbyder året rundt guidede ture ud i Vejles varierede og smukke natur. Turene er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. 

Turene varer typisk et par timer og er normalt 3-4 km. 

Turene gåes i et moderat tempo og der er en del stop undervejs. Turene vil normalt være udfordrende for gangbesværede og fx klapvogne, da vi går på skovveje og ad små trampestier, ad stigninger og intermistiske trapper, gennem låger, i skovbund og terræn mm.
Husk fodtøj, der passer til årstid og vejrlig - der kan være vådt og mudret.

Nat v8.jpg

Guidede ture i Vejles natur

Ta' med på tur,
men lad hunden blive hjemme...

Der er ikke nogen tvivl om, at det er rigtig hyggeligt at have hunden med på ture i naturen, men når det gælder naturvejlederarrangementer, hvor der kommer mange forskellige gæster, så kan det skabe nogle problemer. Derfor vil vi jeg gerne have, at du lader hunden blive hjemme, når du tager med på tur.

Jeg håber, at du har lyst til og mulighed for at deltage - også uden hunden.

God fornøjelse med turene!

Finn Lillethorup
naturvejleder

Hunde.jpg

Årets arrangementer - kronologisk


Naturvejlederarrangementer i 2020 - sat på stand-by!

Som en konsekvens af coronavirus vil der lige foreløbig ikke blive annonceret nogle offentlige naturvejlederarrangementer.

Vi følger meldingerne fra Regeringen i forhold til, hvornår det igen er forsvarligt at udbyde offentlige arrangementer.

Så snart der bliver åbnet, vil vi præsentere et program for sæsonens aktiviteter og tilbud.

 

Mvh

Finn Lillethorup, naturvejleder

 

2020 Planlaeg Corona

Naturvejlederarrangementer i 2020 - sat på stand-by!

Ta' selv på tur i Vejle Kommunes natur

Imens du venter på, at Økolariet igen kan tilbyde naturvejlederture, så vil vi opfordre dig til at tage på opdagelse i Vejle Kommunes natur på egen hånd.

Brug nogle af Jeres "corona-dage" til at tage på opdagelse i naturen, det er både sundt og forfriskende at komme ud og få lidt frisk luft derude...

Hvis du har brug for inspiration eller ideer til, hvor I kan tage hen, så prøv at kigge på Vejle Kommunes hjemmeside, hvor der er en oversigt over naturture i Vejle Kommune - her kan du også downloade foldere om mange af naturområderne og turmulighederne - prøv linket her...

Naturvejlederne i Vejle Kommune har også for nogle år siden udgivet en lille avis i samarbejde med Vejle Amts Folkeblad, hvor der er beskrevet 22 spændende naturområder i kommunen, som det er værd at besøge.

Du kan downloade avisen her...

22 Ture I Vejle Kommunes Natur VAF Tillaeg

Ta' selv på tur i Vejle Kommunes natur