Bue Logo Til forsiden

Biodiversitet - naturen i ubalance

I den nye udstilling om biodiversitet, kan du få et indblik i, hvordan det står til med den danske naturs mangfoldighed, og hvordan vi mennesker drager nytte af naturen på godt og ondt.

Du kan opleve det talende træ fortælle historier fra sit lange liv, se og høre ulven tude mod månen og få viden om, hvor i Danmark, du kan være så heldig at se en ulv. I skovhøjen kan du kravle ind og hygge dig med små film.

Du kan også studere de store græssende dyrs lort, finde natdyrene og fordybe dig i den danske naturs mange oplevelser. Du får også viden om, hvordan vi mennesker desværre er blevet gode til at udnytte naturen til vores fordel.

Naturen har det nemlig svært, fordi en enkelt art, mennesket, har fået større succes, end resten af naturen kan holde til.

Vi er afhængige af naturen. Den giver os fødevarer, medicin, ny teknologi, luft, rent vand og et utal af rekreative muligheder. Alligevel ødelægger vi den. Arter uddør i dag med en hastighed, der er mellem 1.000 og 10.000 gange højere end normalt, pga. menneskelig aktivitet. Vi har skabt en natur i ubalance!

Heldigvis kan vi gøre noget ved det, og i udstillingen kan du se de mange bud på løsninger. 


Se og hør ulven tude mod månen, og få
mere viden om ulve i Danmark

 

IMG 2569 Mød det talende træ, der fortæller historier fra sit lange liv

Biodiversitet - naturen i ubalance