Bue Logo Til forsiden

Bylaboratoriet

Prognoserne forudsiger, at der i 2050 kan være op mod 100.000 indbyggere i Vejle, og dermed 42.000 flere end i dag. I udstilling ”Fremtidens Vejle” i Bylaboratoriet kan du blive klogere på, hvordan vi sammen gør Vejle til en attraktiv og god kommune at leve i – også i fremtiden.

Udstillingen zoomer ind på seks vigtige principper, der er er med til skabe det gode liv i Fremtidens Vejle: En Grønnere by - Aktive bymidter - Bykvarterer med kant - Forbindelser - Flow, Aktive borgere - Den Digitale by.   

I Bylaboratoriet kan du også se en lille særudstilling om RessourceCenter Vejle (RCV), der opføres i den nordlige del af Vejle til efteråret 2022 som afløser for det nuværende AffaldGenbrug. Her får man et indblik i fremtidens svar på en genbrugsplads, og hvordan RCV kommer til at danne rammen om Vejle Kommunes fremtidige arbejde med at genbruge og genanvende borgernes brugte materialer på en ny og innovativ måde.

Besøg også Virtual Reality Studioet, hvor kan du gå på 3D-opdagelse i Vejle by. Du kan også udløse et kæmpe skybrud på den store bymodel – og se hvordan vi arbejder med at skabe oplevelser, der hvor vandet kommer. 

Bylab D.jpg Bylabindgang Ny

Bylaboratoriet