Bue Logo Til forsiden

KOSTbar Klode

Bliv klog på hvordan kosten påvirker vores klode i særudstillingen KOSTbar KLODE

I udstilling  ”KOSTbar KLODE”, træder du direkte ind i Idas hjerne, der ligesom mange af os, gør sig en masse overvejelser om, hvordan vores kost påvirker klimaet og naturen.

Du kommer dog først igennem Idas profil på instagram, hvor der er billeder af mad og tanker om det at leve klimavenligt og bæredygtigt. 

Du får indblik i de forskellige fødevarers klimaaftryk, tips til at spise mindre kød og en masse gode, konkrete råd til, hvad du skal gøre, hvis du vil spise bæredygtigt og gøre noget godt for klimaet.

Ida har blandt andet fremtidens mad på hjernen. Her hopper levende græshopper rundt, melormene snor sig og i hendes interaktive tankekommode kan du se, hvilke tanker hun gør sig om plantebaseret mad som tang og plantefars.

Inde i hjernen kan du finde en kæmpe gulerod og mini bøf med budskabet om, at vi skal skrue op for grøntsagerne og ned for kødet for at spise mere klimavenligt.

Inden man fortsætter til næste udstilling kan man tage lækre klimavenlige opskrifter med sig hjem og tage en sej klima-selfie i vores photobooth.  

Kostbar Klode 3.jpg

KOSTbar Klode

Kost og klima 8.jpg
Kost og klima 2.jpg
Kostbar Klode 4.jpg
Faktaskaerm Klimaforandringer Og Biodiversitet Lowres 1

Læs meget mere om kostens betydning og de globale udfordringer hele verden står foran. 

Klimaforandringer og biodiversitet
Faktaskaerm Kostens Klimaaftryk Lowres 1

Læs her mere om din kost klimaaftryk og tyg på tallene!

Kostens klimaaftryk
3.Faktaskaerm Bog Hvad Kan Jeg Selv Goere Lowres 1

Bliv klogere på hvad du selv kan gøre og få 10 gode råd

Hvad kan du selv gøre?