Bue Logo Til forsiden

Verdensmål nr. 15

LIVET PÅ LAND

Vores liv afhænger af jorden og havet til mad og penge. Planter giver os 80 pct. af vores mad, og landbrug er vigtigt for at udvikle os økonomisk. Skove er vigtige for dyr og ren luft og vand.

Men jorden forringes hurtigt, og tørke og ørkendannelse bliver værre. Mange dyr er truede eller allerede uddøde. Vi skal bevare og genoprette vores skove og andre naturområder inden 2030 for at løse disse problemer. Vi har brug for hurtig handling for at redde vores naturlige verden. Livet på land er en del af vores plan for at gøre verden bedre inden 2030. Vi skal arbejde sammen for at nå alle vores mål.

 

VI SKAL HANDLE NU FOR AT OPNÅ DE 17 VERDENSMÅL

Der er 17 vigtige mål for hele verden. De handler om at fjerne fattigdom og sult, give alle en god uddannelse og bedre sundhed, skabe gode job og bæredygtig økonomisk vækst. Vi vil også have fred, sikkerhed og stærke institutioner samt samarbejde mellem landene. Alle lande skal hjælpe med at opnå disse mål, selvom de er forskellige. Problemerne, vi står overfor, er globale, så vi må løse dem sammen. Det kræver en fælles indsats for at skabe en bedre verden.