Bue Logo Til forsiden

For ungdomsuddannelserne

Kostbar Klode 4.jpg

Hvad har min mad med klimaforandringer og biodiversitet at gøre? Det får du svar på i denne introduktion, der forklarer sammenhængen mellem den mad vi spiser og globale udfordringer som klimaforandringer og tab af biodiversitet.

Vores kost er skyld i store udledninger af drivhusgasser, og madens rejse fra jord til bord bruger rigtig mange af jordens ressourcer. Kosten er én af de ting, vi selv har stor indflydelse på, og derfor kan vi selv være med til at gøre en indsats og spise mere bæredygtigt og minimere madspild. Det kræver viden at ændre sine vaner, og det giver denne introduktion. 

Introduktionen fungerer også som en optakt til udstillingen KOSTbar KLODE. Her går gæsterne direkte ind i hjernen på den unge kvinde Ida og hører alle hendes tanker og overvejelser omkring kost og klima, og hvordan hun og alle andre kan gøre en forskel og spise mere klimavenligt og bæredygtigt.

Introduktioner kan også bookes til voksengrupper, der ønsker at få viden om Økolariet og bæredygtighed eller en af Økolariets specifikke særudstillinger. Disse kan bookes på booking.okolariet.dk.

Ideer og viden til undervisningen

Der findes mange gode ideer til aktiviteter om kost, klima og bæredygtighed på disse hjemmesider:

Natur, klima og fødevarer, Etisk Råd

Verdensmålene.dk

Klimavenlig kost, Concito

Forløbet består af:

  • Velkomst og intro på ca. ½ time

Vi forventer...
at de voksne, der ledsager en klasse/gruppe, deltager aktivt under opholdet og tager ansvaret for klassens/gruppens færdsel og adfærd under besøget.

Pris:
Denne introduktion koster 500 kr.
Dette er gratis for grupper fra Vejle Kommune.

Book dit forløb her

Afbestillingsgebyr:
For at sikre at så mange som muligt kan få glæde af Økolariets undervisningstilbud, opkræver vi et gebyr på 400 kr. ved udeblivelse eller afbestilling mindre end 7 dage før et forløb.