Bue Logo Til forsiden

Ideer til skolen om klima

Udgivet: 13.01.20 • Senest redigeret: 17.03.23

Emneord: Miljø Klima

oekolariet_viden-om_billede.jpg

I undervisningshæftet "Vind med klimaet" finder du et stort udvalg af ideer til praktiske forsøg og eksperimenter.

Download materialet her:

Vind med klimaet - som pdf

Vind med klimaet blev lavet i forbindelse med en skolekonkurrence tilbage i 2008, hvor vores energiforsyning var temmelig anderledes skruet sammen. Derfor er en del viden - såsom andelen af hhv. vedvarende og fossile energi i vores elproduktion ikke længere retvisende.

Vi har dog valgt at bevare muligheden for, at I kan downloade materialet, da mange af hæftets forsøg og eksperimenter er dejligt praktiske og giver en god forståelse for, hvad CO2 er, og hvordan vores aktiviteter bidrager til udledning af CO2. Husk blot selv at søge opdateret viden, når det kommer til de områder, der udvikler sig med tiden - fx i de oplysninger du kan finde her på sitet.


I hæftet er der to niveauer, som adskiller sig i sværhedsgrad, således at niveau 1 (grøn) er lettest og niveau 2 (blå) det sværeste. Under hvert af de to niveauer kan du gå ind i idekatalogets fem emneområder for at finde relevant viden og gode ideer til dit arbejde.

Hvert niveau indeholder disse fem emner (kapitler):

  • CO2 i hverdagen
  • CO2 i hjemmet
  • CO2 i trafikken
  • CO2 i samfundet
  • CO2 i Verden

Du kan selv orientere dig i materialet og vælge netop de informationer og aktiviteter, der passer til dig eller din klasse. Man kan sagtens blande forsøg fra de to niveauer!! God fornøjelse med materialet.